IN MEMORIAM

El passat dimecres 4 de setembre del 2019 ens ha deixat l’amic Vicent Balaguer, fundador i soci d’honor de l’IECMA. La pèrdua, més enllà de l’estima, ha estat molt gran per a tota la comarca de la Marina Alta. Vicent ha dedicat la vida a la cultura, a la llengua, a la defensa del territori i de les llibertats democràtiques. Republicà, nacionalista, ecologista, en resum un home de valors, als quals ha estat fidel fins el final. La seua tasca ha estat immensa i diversa, podem dir que a Balaguer li agradava tot i tot ho sabia fer amb una memòria prodigiosa. Parlem del teatre, amb el pioner Grup Llebeig; la ràdio, el futbol, el món faller. La seua faceta com escriptor especialment destacable, amb els mil articles a la premsa en especial al Canfali Marina Alta; però també la poesia, els treballs d’investigació, els articles i els llibres: “Xiquets dels anys difícils”, de l’any 1978; “Dénia a la postguerra, vivències i documents, del 2003 i “Dénia: personatges populars” de l’any 2006.      

Des del principi estigué al costat de l’IECMA, al consell de redacció de la revista L’Aiguadolç, col·laborador de la revista Aguaits i ha participat en els Congressos de la Marina. L’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta per la seua destacada trajectòria el va nomenar, el 10 de febrer de 1996. el primer Soci d’Honor de l’IECMA. Va ser un acte multitudinari al Club Nàutic, organitzat en col·laboració amb el Canfali, on tota Dénia i tota la comarca estigueren representats.

Vicent Balaguer ens ha deixat però la seua obra i el seu record quedaran per sempre amb nosaltres.  

Categories: Actualitat Iecma

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies