Pego celebra aquests dies la III Setmana gastrocultural de l’arròs Bomba i Bombó. Del 16 al 22 de setembre, baix el lema Pego, cuina de marjal, es realitzen activitats relacionades amb el conreu de l’arròs i el seu bressol: la marjal.

El passat dilluns els més menuts van poder gaudir d’una ruta pel parc natural de la Marjal al voltant del llibre Rondalles de la Marjal, de Maria Dolors Pellicer. El dimarts es va fer un taller de cuina pels xiquets a la Casa de Cultura.

El dimecres 18 tindrà lloc la presentació del Màster de l’Arròs de la Universitat d’Alacant, a la Casa de Culturaa les 19:30 hores. En l’acte es signarà un acord perquè Pego incorpore un aula universitària.

El dijous 19 a les 20:00h a la Casa de Cultura, es presentarà el llibre La cuina de l’Albufera i Les Marjals, d’Emili Piera.

El divendres 20 s’ha organitzat una ruta pel Parc Natural de la Marjal per a conèixer el conreu de l’arròs guiada per Fernando Sendra.

Un dels actes curiosos d’aquesta edició és el taller d’Etnomusicologia de dissabte a les 11:00 hores. A la casa de Cultura el músic pegolí Pep Sendra oferirà una mostra d’instruments antics que s’utilitzaven en els moments d’esplai de la sembra de l’arròs.

L’acte central de la setmana gastrocultural  consistirà en l’escenificació de la sega de l’arròs que tindrà lloc el diumenge al migdia a l’Ullal del Bullent. Els carreters del municipi oferiran duran la roba tradicional de saragüells i els instruments clàssics que s’empraven antany.

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies