El proper diumenge 25 d’agost, a partir de les 10: 00h tindrà lloc al riurau del Senyoret de Jesús Pobre la festa de l’escaldà, Bé d’Interés Cultural (BIC), que enguany comptarà amb taller de canyissos i llata i una exposició etnològica amb les eines utilitzats per a la escaldà i el treball del raïm. L”EATIM posarà a disposició de l’associació de veïns i veïnes 600 kg de raïm collit i elaborat al poble.

Des de Jesús Pobre es demana el suport del veïns i les veïnes a la festa i en aquest sentit l’EATIM anima a que ixquen al carrer amb roba de faena, o de festa, del temps de l’escaldà: espardenyes, faixa, barret, mocador, devantal, etc. a lluir-la amb alegria i orgull. És a dir, la indumentària de treball de l’època.

Aquest diumenge l’encesa del forn la farà el fogater. A continuació s’omplirà la caldera amb aigua i herba olivarda per donar-li a la passa el seu tradicional color daurat. La sosa accelerarà el procés d’assecat. Una festa oberta a tots. De bon matí esmorzar, tallers de canyissos i llata, i després del ritual de l’escaldà, acabar la festa amb danses, dolçaina i tabalet.

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies