El proper dimecres 14 s’inaugura l’Exposició internacional d’Art Tèxtil Art al Vent XVI al carrer la Bassa i carrer Duquessa d’Almodóvar. Es podran veure les obres penjades als balcons fins el diumenge 8 de setembre. Més informació a www.artalvent.com 

La tradició popular de col·locar cobertors en les balconades, (generalment teles adomassades o de punt de ganxo) al pas d’una processó, ha estat fins  fa poques dècades molt arrelada en la nostra comarca de la Marina Alta. Excepcionalment, aquesta antiga tradició s’ha mantingut molt viva en el municipi de Gata de Gorgos.

Conscients d’aquest fet, l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives depenent del mateix Ajuntament de Gata, va reflexionar sobre la possibilitat de conjunyir la creació tèxtil contemporània amb la tradició existent, d’ací va sorgir ART Al VENT. Les obres tenen, per açò, la mateixa grandària que els cobertors tradicionals, gens pot pertorbar el lliure fluir de les teles mogudes pel vent, es prioritzen les creacions tèxtils i els elements rígids o pesats són exclosos. Per a insistir en la relectura d’una tradició el recorregut de la mostra va des de la plaça de l’Església fins a la plaça d’Espanya on se situen les tendes d’objectes artesanals i que l’ha valgut a la localitat la reputació de centre de comerç. En parts d’aquest mateix carrer, així com en la plaça de l’Església, es pengen en els dies de processó els tradicionals cobertors.

Actualment ART Al VENT és la mostra a l’aire lliure de creació tèxtil més important d’Espanya, així mateix és la mostra més internacional que se celebra a la Comunitat Valenciana.

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies