Al Poble Nou de Benitatxell hi haurà pròximament dues rutes temàtiques nocturnes: una històrica, el 22 d’agost a les 22.00 hores, guiada per l’historiador Pepe Cano que descobrirà el patrimoni cultural i artístic del municipi, i una altra, de caràcter lúdic i didàctic, adreçada a les famílies. Aquesta última es farà el 29 d’agost a les 20.00 hores. Serà una ruta familiar amb el lema ‘Entre bruixes i bandolers’, i serà una caminada nocturna des de l’Ajuntament fins a la Cova de les Bruixes, on hi haurà un taller lúdic de maquillatge de caracterització per a xiquets i xiquetes, un teatre sobre bandolers, El tresor de Benimassot, i un sopar de pa i porta i llanterna. 

També hi ha dues rutes més, de juny a setembre, els divendres a les 18.30 hores. Història i patrimoni pobler ruta sobre el passat iber, romà i musulmà del municipi. Fa un recorregut històric, cultural i gastronòmic que s’inicia en el mateix municipi, amb la visita guiada a l’església de Santa Maria Magdalena, la porta de l’antiga muralla El Portalet i l’oratori Jaume Llobell. A continuació la ruta fa un viatge per l’arquitectura tradicional amb la visita als riuraus i pous de l’Abiar, el jaciment arqueològic de la Cova de les Bruixes i el paisatge de vinyes.  I la Ruta dels penya-segats descobreix al visitant la costa. Discorre al costat del penya-segat i finalitza a la cala Llebeig. El camí no és fàcil. Salta a la vista per què aquesta cala va ser un niu de contrabandistes. Les covetes, peculiars construccions de pedra en sec que tanquen racons del penya-segat, guarden la memòria de l’estraperlo i de la dura vida dels pescadors i llauradors. Remeten a un temps en què el mar i aquesta abrupta costa eren territori de patiments i supervivència.

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies