L’Ajuntament de Xàbia va adjudicar la setmana passada a l’estudi d’arquitectura de Ulrike Wehr la redacció del projecte bàsic per a adequar a l’ús públic les dependències del far del Cap de Sant Antoni.

La contracta és per un total de de14.278 euros i té com a objecte la preparació dels plans de l’estat actual de l’immoble i el projecte per a l’habilitació de dos edificis per a dependències d’ús públic, que com ja es va avançar serviran per a implantar un Centre d’Interpretació de la Reserva Marina i del Parc Natural del Montgó. El termini d’execució és de dos mesos i mig.

Amb aquesta primera dotació econòmica, l’Ajuntament posa les bases de projecte per a donar ús  públic i fer accessible un dels edificis més singulars del municipi i que en 2015 va estar a punt de convertir-se en hotel.

El govern local va rebutjar des d’un primer moment que el far es privatitzara i va començar les negociacions necessàries per a obtindre la seua titularitat i impulsar un projecte per a donar-li ús públic. Paral·lelament va buscar el suport de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgó perquè l’edifici fóra un punt de divulgació de la riquesa mediambiental de la zona i de conscienciació sobre la necessitat de la seua protecció.

A principis d’enguany, l’Autoritat Portuària d’Alacant va cedir oficialment l’ús de l’edifici civil del far al poble de Xàbia i el Consistori es va posar a treballar en la fórmula per a reformar-lo, fer-ho visitable. La intenció, segons recorda l’alcalde, José Chulvi, és convertir-lo en un punt cultural i divulgatiu de la Reserva Marina, seguint el model de l’Albir i obert al públic en general i especialment a l’escolar. Una vegada es tinga llest el projecte bàsic i se sàpia la inversió necessària per a habilitar-lo, Xàbia buscarà ajudes econòmiques en altres administracions.

Aquest projecte, a més de posar en valor el patrimoni arquitectònic i naval de la població és una mostra més del compromís del municipi amb la defensa del públic i dels valors ambientals.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies