L’obra ‘Pedres que han de ser remogudes’ s’enduu per unanimitat del jurat els 12.000 € del premi de narrativa en valencià de la Diputació de Valencia i la publicació de l’obra per l’editorial Bromera

Els premis València i València Nova que lliura anualment la Institució Alfons el Magnànim (IAM) ja han donat a conèixer els guanyadors d’aquest 2019 en les diverses modalitats que convoca el centre d’estudis i investigació depenent de la Diputació de València. L’autor ondarenc Jovi Seser ha guanyat el premi de narrativa en valencià per unanimitat del jurat amb l’obra Pedres que han de ser remogudes. Un guardó dotat amb 12.000 € així com amb la publicació de l’obra per part de l’editorial Bromera. És la primera vegada, a més, en la història d’aquest guardó que un llibre de relats resulta guanyador i, per un altre costat, Seser és l’escriptor més jove en rebre el premi dins del palmarès de narrativa en valencià del Magnànim.

En relació al treball guanyador, l’autor ha destacat que es tracta d’un homenatge a la narrativa negra des de diferents estils i enfocaments. “Els contes són per a mi el format idoni per explorar el potencial de la literatura per a crear emocions i aquest llibre és un monogràfic sobre la perversitat i les diferents maneres de narrar-la”, ha indicat l’escriptor a l’hora de mencionar l’obra i llegat de l’escriptora estatunidenca Patricia Highsmith com a principal influència i inspiració a l’hora de crear un treball on tenen especial protagonisme episodis històrics com l’Holocaust o les fosses del franquisme, les quals fonamenten el títol de l’obra.

Pel que fa a la trajectòria del periodista i escriptor ondarenc, cal dir que aquest és el trenta-cinqué premi literari que rep. Jovi Seser ha publicat dues novel·les, tres volums de contes i un assaig. La seua setena publicació, Pedres que han de ser remogudes, veurà la llum el proper 18 d’octubre de la mà de l’editorial Bromera.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies