El Festival Música al Castell de Dénia celebra la seua XXVIII edició del dilluns 15 al diumenge 21 de juliol, set intenses jornades en les quals es podrà gaudir de sis concerts, en dos emblemàtics espais de Dénia -l’Esplanada del Castell i la Plaça del Consell-, així com també de quatre cercaviles pel centre de la localitat: deu propostes que es distingeixen, un any més, tant per la seua qualitat com per la varietat de gèneres i maneres d’entendre la música tradicional.

Així, a l’Esplanada del Castell, escenari principal del festival,  actuaran Rocío Márquez, una de les veus més considerades i heterodoxes del flamenc actual, el polifacètic Santiago Auserón, que en la seua mutació de Juan Perro presentarà el seu últim àlbum on fusiona, amb el seu segell singular, ritmes africans i cubans amb nord-americans i ibèrics, i Gabacho Marok, amb la seua original proposta que combina el jazz i la música tradicional gnawa del Magrib.

Tres seran els concerts programats en el Festival Off, l’escenari del qual és la cèntrica Plaça del Consell. El primer estarà protagonitzat per un dels grans de la música tradicional valenciana, Pep Gimeno “Botifarra”, que torna al festival aquesta vegada acompanyat del marroquí Ahmed Touzani. La segona cita ve de la mà de Xavier de Bétera, un dels grans renovadors del cant d’estil valencià. I per a posar punt final a l’edició de 2019 tindrem a una activa formació comarcal, la Colla El Falçó de Teulada, amb la seua nova i respectuosa forma d’entendre la música de dolçaina i tabal.

 

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies