El proper dimecres 12 de juny a les 20 hores, al saló de plens de l’Ajuntament de Teulada, l’arqueòleg Juan de Dios Boronat farà una conferència sobre l’art rupestre a la Marina Alta. L’acte s’enmarca dins del cicle ‘Descobreix una obra. Art en Valor’, que organitza l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert amb col·laboració amb  l’Espai de Cultura Enric Valor i l’IECMA, entre d’altres associacions culturals.

A la comarca de la Marina Alta es conserva una part important dels jaciments paleolítics i neolítics del territori valencià. A més, en aquest espai diànic coincideixen les principals mostres de l’art paleolític, expressió gràfica de les societats caçadores i recol·lectores de finals del pleistocé. La cova del Comte (Pedreguer), la Cova Fosca (la Vall d’Ebo), la Cova de la Catxupa (dénia, el Pla de Petracos (Castell de Castells), la cova del Barranc del Migdia (Xàbia), la cova del Tio Mançano (Xaló) o el conjunt VI del Barranc de l’infern (la Vall de Laguar), entre altres jaciments, són exemples importantíssims de l’art rupertre de l’Arc Mediterrani: tant de l’art esquemàtic com de l’art macroesquemàtic. 

Boronat és autor de nombroses publicacions sobre de temes d’arqueologia tan diversos com la cova de les Meravelles de Xaló, el poblament neolític de la Marina Alta, les pintures rupestre de l’Arc Mediterrani, la necròpolis islàmica medieval de Gata, el jaciment de la cova del Comte de Pedreguer, la cova del Montgó o el jaciment neolític del Barranquet d’Oliva.

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies