El DIVENDRES, 07 DE JUNY A PEDREGUER  està prevista la presentació del llibre “Historietes valencianes del segle XIX: els pioners del tebeo” de Jordi Giner Monfort (Bilbao, 1978), doctor en Sociologia i professor al departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. Serà al Casal Jaume I de Pedreguer, a les 20 hores. 

Les seues investigacions acadèmiques se centren en els processos migratoris en el territori valencià, qüestió sobre la qual versa la seua tesi doctoral i també els diversos articles i monografies que ha publicat en els darrers anys, tant en l’àmbit estatal com a l’estranger.

“Historietes valencianes del segle XIX: els pioners del tebeo” és un llibre sobre els orígens del còmic a casa nostra. Es tracta d’un repàs a les historietes que es van publicar a la premsa escrita valenciana, especialment durant la segona meitat del segle XIX. En aquest llibre trobarem una selecció de les primeres historietes aparegudes en la premsa valenciana, en ordre cronològic junt amb una xicoteta anàlisi de cadascuna. Una de les fites del llibre és situar l’origen de la primera historieta valenciana, “Viaje por el país del amor” (1864) obra de Salustiano Asenjo, qui va ser professor de dibuix a l’Acadèmia de Belles Arts. 

Categories: Agenda

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies