L’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i l’Ajuntament dels Poblets han editat el llibre Història dels Poblets: la Setla, Mira-rosa i Miraflor entre la conquesta cristiana i la fi de l’Antic Règim’, de Josep Andrés. La presentació d’aquesta nova publicació va tindre una bona acollida el passat divendres 31 de maig,  a la Biblioteca Enric Valor dels Poblets. L’acte va comptar amb la presència de l’autor, Josep Andres; Rosa Seser, presidenta de l’IECMA; Salvador Sendra, alcalde de l’Ajuntament dels Poblets i de l’arquitecte Josep Ivars, que ha prologat el llibre.

En Història dels Poblets… Josep Andrés, llicenciat en Filologia Catalana, presenta i analitza les dades i notícies històriques que sobre la Setla, Mira-rosa i Miraflor, units en un mateix municipi en 1971, ha anat arreplegant des del segle XIII fins a la primera part del segle XIX en què s’abolixen els senyorius feudals.

En aquest estudi s’hi explica, capítol a capítol, la gestió senyorial de la Setla, Mira-rosa i Miraflor, la informació veïnal i els conflictes territorials de cada segle. Concretament, aquesta obra permet, a més, entendre diversos aspectes conflictius encara ara com la gestió de l’aigua de reg, les fites de terme i, en especial, la disputa amb Dénia per la possessió de la platja.

Categories: Actualitat Iecma

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies