El passat diumenge 31 de març l’Auditori d’Ondara acollí la dinovena gala dels Premis Ocell, els quals han celebrat enguany una nova revetlla fonamentada en el reconeixement de les personalitats que els membres de l’Associació Cultural Ocell han escollit per mitjà de les seues votacions. En aquest sentit, el  premi comarcal va ser per a l’EMMA –Escola de Matemàtiques de la Marina Alta–. L’entitat guardonada, integrada per 19 professores i professors de la comarca, va nàixer l’any 2008 amb l’objectiu de detectar, orientar i estimular de manera continuada el talent matemàtic excepcional d’estudiants de 12 i 13 anys. L’escola és un espai de diversió, germanor i, sobretot, un espai on l’alumnat desenvolupa habilitats matemàtiques i socials, gaudint. Cal esmentar que l’estructura de l’escola està basada en la d’ESTALMAT del País Valencià, però és el paper de la figura dels monitors la característica diferenciadora de l’EMMA. En representació de l’associació, el guardó comarcal el recolliren Sara Llorca, Juan Carlos Femenia i Florencio Burrel.

D’altra banda, pel que fa al premi local, aquest ha estat concedit a la filòloga ondarenca Verònica Zaragoza. Investigadora del grup de recerca BIESES (Bibliografía de Escritoras Españolas), Zaragoza és doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Girona des de 2016 i Filòloga Catalana per la Universitat de València. Va començar la seua aventura investigadora el 2009 i ha participat en més de 50 congressos i seminaris amb la intenció de donar a conèixer veus de dones que tradicionalment havien estat silenciades i oblidades. La seua tasca de recerca s’ha complementat amb treballs de traducció i d’edició i amb la docència impartida a la Universitat de València, a la Universitat Oberta de Catalunya i ara a la UNED, així com amb l’ensenyament de valencià en diversos centres. El 2016 va rebre la ‘Borsa d’estudi Ramon d’Alòs-Moner’ (Premis Sant Jordi) de l’Institut d’Estudis Catalans, per a realitzar el projecte La literatura femenina dels segles XVI-XVIII: catàleg d’autores i obres del domini lingüístic català. 

Tot seguit s’estrenà a l’escenari ondarenc el muntatge Tornar a les arrels: una recomanable obra de la companyia Va Com Va Teatre que ja acumula notables reconeixements per la seua defensa de la cultura oral i el patrimoni lingüístic. De fet, un llarg aplaudiment certificà l’acceptació d’un espectacle que tancà amb la reivindicació del llegat de Vicent Andrés Estellés l’edició dels Premis Ocell 2019.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies