Membres de l’associació de voluntariat cultural Amics del Museu de Xàbia (AMUX) s’han encarregat este passat cap de setmana de posar en valor el jaciment arqueològic de la torre de les Capçades, que va ser excavat fa més de trenta anys i del qual es conserva la base d’una petita torre rectangular d’encofrat de morter de calç i altres estructures de pedra seca. El conjunt, d’època andalusina (segle XII-XIII), està situat dins l’àrea de la urbanització denominada “Puerta Fenicia” i va ser declarat BIC l’any 1996.

El treball realitzat pels voluntaris de l’AMVX –que es coordinen en tota la seua tasca amb la direcció del Museu Soler Blasco de Xàbia- ha consistit en la neteja de la vegetació i la brossa que parcialment amagaven les estructures, les úniques restes constructives d’època andalusina visibles ara al terme de Xàbia i que s’estudia senyalitzar per tal que siguen integrades dins les rutes del ric patrimoni cultural de Xàbia.

  

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies