L’acte de lliurament es va celebrar el dimecres 27 de febrer a la Casa de Cultura de Pego. Les nou alumnes premiades que cursen batxiller a l’Institut Enric Valor del poble van rebre el guardó de la FIECOV pel treball realitzat sobre els cinc de Pego morts al camps de concentració nazi de Mauthausen. En la realització del treball van comptar amb el suport dels professors i de l’Arxiu Municipal de Pego. També ha col·laborat en el projecte la institució Alfons el Magnànim Centre Valencià d’Estudis i Investigació, la Diputació de València, Escola Valenciana i Caixa Popular.

La presidenta de l’IECMA, Rosa Seser, va participar en l’acte com a membre de la FIECOV. Des de l’Institut se’ls hi van donar 500 euros, un lot de llibre i la publicació. L’acte s’emmarca dins del segon cicle de memòria història de la localitat. 

Els cincs pegolins que van morir a Mauthasen son Vicent Sendra Escrivà, José Server Morell, Pascual Franquesa Alentado, Andrés Sendra Morell i Carlos Sendra Sendra.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies