El restaurador Manuel Moragues descobrirà el proper dimecres 16 gener a les 20 hores l’escultura de la Mare de Déu dels Desamparats de l’església de Santa Caterina a Senija en una nova conferència del cicle ‘Descobreix una obra. Art en valor’ organitzat per l’Institut Juan Gil-Albert amb la col·laboració de l’IECMA, l’Ajuntament de Senija, l’Espai Cultural Enric Valor i la Diputació Provincial d’Alacant. .

La imatge de la Mare de Déu dels Desamparats de Senija és un clar exponent de l’escultura barroca valenciana, i un referent de la iconografia popular de la Mater desertorum. Es tracta d’una advocació valenciana que des de principis del S.XV fins als nostres dies continua en plena vigència. 

La imatge compleix els requisits del gust barroc: perruca, ulls de vidre, jocs decoratius i mantells.

Va ser regalada a la població per Gaspar Bou de Peñarroya, cavaller de l’ordre de Montesa i Sant Jordi d’Alfama. Es tracta d’una escultura en fusta tallada, policromada i daurada. 

Actualment es venera a l’altar major de l’església de Santa Caterina Verge i Màrtir de Senija i és la patrona de la població.

 

Categories: Actualitat Iecma

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies