L’Associació Mercat del Riurau i l’EATIM de Jesús Pobre repren aquest febrer una nova edició del cicle de xerrades ‘Crisi global, solucions locals’ que té com a objectiu abordar la crisi del sistema i reflexionar sobre quin és el tipus de model de vida que alguns veïns de la comarca volen tindre. En aquest sentit s’abordaran experiències properes, positives i lligades al territori des d’una perspectiva local, justa i solidària.

És a dir, alternatives locals enfront un món global en crisi constant. El cicle enguany es dividirà en tres xerrades que abarquen la Marina Alta en clau de passat, present i futur i que es celebraran els dissabtes 2, 9 i 16 de febrer al capvespre a la seu de l’Ajuntament de Jesús Pobre. En la primera la presidenta de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA) i arxivera municipal de Dénia, Rosa Seser, farà un recorregut per la història de la Marina. 

El dissabte següent, en clau de present, el periodista Francesc Arabí, moderarà l’acte on particparàn els representants de diversos projectes engrescadors de la comarca com Vicent Morera, president de la unió cultural d’amics de la Vall de Gallinera o Carles Hostalet del Mercat del Riurau que parlarà del projecte de l’associació per tal de reintroduir el cultiu de blat a la Marina recuperant a més bancals abandonats. 

La darrera xerrada, ja en clau de futur, comptarà amb la presència del periodista i documentalista David Segarra que presentarà dos documentals sobre crisi global, solucions locals. El primer, més proper, sobre l’Horta de València i el segon sobre el col·lapse de la indústria a Detroït, bressol del motor als Estats Units.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies