El projecte “Fem Memòria. Dénia, guerra i repressió”, organizat per l’Arxiu Històric de l’Ajuntament de Dénia, ha tancat la primera part de les seues actuacions amb un balanç positiu a causa del nombrós públic que ha participat en totes les activitats programades durant els mesos d’octubre i novembre.

Les dues visites guiades, el cicle de conferències, els actes d’homenatge als denieros víctimes del nazisme i a les víctimes dels bombardejos que va patir la ciutat durant la Guerra Civil han tingut molt bona acollida entre els visitants.

Destaca, per la seua especial repercussió, l’exposició “Dénia, temps de guerra i repressió, 1936-1939”, instal·lada en el Centre d’Art l’Estació del 26 d’octubre al 2 de desembre. Durant aquest període l’han visitada 4.497 personas, una xifra elevada que supera la mitjana habitual.

L’exposició  ha mostrat material relacionat amb el front de guerra i amb la vida a la Dénia de reraguarda, complementant-se, en altre dels espais del Centre d’Art l’Estació, amb una mostra dedicada a les arquitectures per a la defensa de la costa, coordinada per la Universitat d’Alacant.

L’exposició també ha rebut visites concertades de grups de residents alemanys, britànics i russos, en les que han col·laborar el departament municipal de Relacions Internacionals i el Museu de Xàbia, així com algunes visites escolars

El projecte “Fem Memòria. Dénia, guerra i repressió” centrarà la seua segona part en l’edició i presentació de les publicacions Història i memoria. La Guerra Civil a Dénia’ i Brigadistes. Les Brigades Internacionals i el seu servei sanitari a Benissa i Dénia, 1936-1939′, que es presentaran al 2019.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies