L’Ajuntament de Xàbia va acordar al darrer plenari de novembre de forma unànime iniciar els tràmits administratius necessaris perquè el pasdoble Xàbia, del compositor local Salvador Salvá Sapena, siga declarat Bé Immaterial de Rellevància Local i així passar a formar part del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana baix protecció.

La peça, estrenada en 1976, és una de les partitures més referents del repertori fester valencià i ha portat el nom de la població per pràcticament tot el món.

Al plenari va estar present el fill del compositor (mort en 2011) i Juan Torres, qui anys després va posar lletra a aqueixa espècie d’himne xabiero. També el president del Centre Artístic Musical, Manolo Berenguer, ja que la Banda de Música de Xàbia va jugar un paper fonamental en la concreció definitiva d’aquesta peça.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies