El Museu Soler Blasco de Xàbia ha recuperat un importantíssim conjunt de material arqueològic que els últims 20 anys ha estat baix custòdia del MARQ.

La denominada “Col·lecció Marina 95”  arreplega peces d’uns seixanta jaciments, quasi tots localitzats en la Marina Alta, d’una àmplia cronologia. Segons apunta el director del Museu, Joaquim Bolufer, la part més important correspon a restes d’entre els IV i III mil·lenni abans de la Nostra Era, procedents de cavitats d’ús funerari del període calcolític.

La col·lecció va ser cedida en 1998 per Xàbia a Jorge Soler, arqueòleg conservador de l’àrea de Prehistòria del MARQ perquè les catalogara i estudiara de cara a la seua divulgació. Precisament, l’any passat el MARQ va editar un ampli volum de 584 pàgines titulat ” Nuevos datos para el conocimiento de la prehistoria en la comarca de la Marina Alta”, coordinat pel propi Soler i Josep Casabó,  en el qual s’arrepleguen 19 estudis que tenen com a base l’estudi i les informacions aportades per aquest conjunt de material arqueològic.

Aquestes peces tornen a formar part dels fons del Museu de Xàbia i s’està treballant en un projecte expositiu per a mostrar-la tant en el municipi com de forma itinerant per la Marina Alta.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies