El Ple del Consell ha aprovat la declaració de bé d’interés cultural amb categoria de zona arqueològica i paleontològica de 15 jaciments valencians en el marc de la primera fase d’actualització i adaptació de l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià. Entre ells el Banys de la Reina a Calp i la illeta del Portitxtol a Xàbia. 

Es tracta de 14 jaciments arqueològics i 1 jaciment paleontològic i d’aquests. A les comarques d’Alacant també s’han declarat BIC la Illeta dels Banyets al Campello; el Porquet 1, l’únic dels jaciments paleontològics, a Alacant; i la Cova de l’Or a Beniarrés.

A les comarques de Castelló estan el jaciment del Punt del Cid a Almenara; el Puig de la Nau a Benicarló; el jaciment fenici de Vinarragell a Borriana; la vil·la romana del Benicató a Nules; i el recinte fortificat del Torrelló a Onda. 

Finalment, a les comarques de València es tracta del poblat ibèric la Caravana a la localitat de Llíria; la necròpolis ibèrica Corral de Saus a Moixent; el poblat ibèric de la Muela de Arriba a Requena; el jaciment arqueològic de València la Vella a Riba-roja de Túria; i el poblat ibèric Pico de los Ajos a Yátova i Cortes de Pallás.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies