NOMENAMENT DE SOCI D’HONOR DE L’IECMA
A JOSEP IVARS PÉREZ

 El pròxim dia 1 de desembre l’IECMA retrà un merescut homenatge a Josep Ivars Pérez, una de les persones que més ha treballat en molts dels camps d’estudis i coneixements sobre la Marina Alta en els últims 30 anys

Arquitecte de professió, ha estudiat amb passió i rigor científic tot el patrimoni arquitectònic de la Marina Alta: des de les construccions populars als edificis com esglésies, ermites, castells, torres, etc. Les esglésies i ermites de Pego, Teulada, Dénia, la Xara, Xaló, Pedreguer, El Verger, etc. són uns exemples de la seua dedicació a l’estudi del patrimoni arquitectònic de la comarca, amb aportacions que hui considerem cabdals per la novetat i profunditat del treballs d’investigació. El seu estudi sobre el castell de Dénia, publicat fa poc, és el més important que s’ha fet mai sobre aquesta important fortalesa de la ciutat. Als plànols, fotos, croquis, documents, etc. que hi apareixen s’acompanya una investigació rigorosa que ens dóna una coneixença amplíssima que fins ara no estava al nostre abast.

Un camp d’estudi que ha atret especialment la seua atenció ha estat la cultura morisca de la comarca: ell ha estudiat les restes de les antigues alqueries morisques, l’urbanisme dels nostres pobles de moriscos, l’estructura de les parcel·les urbanes de l’època andalusina, el poblament etc., amb importats aportacions per al coneixement d’aquesta part del nostre passat i per a la recuperació i conservació del patrimoni morisc.

El catàleg de publicacions de Josep Ivars és molt extens; des del primer llibre La Xara, un poble del segle XIX (1982), publicat en col·laboració amb Ricard Pérez, fins a l’últim El castell de Dénia (2015) hi ha una gra quantitat d’estudis d’arquitectura, etnografia, història, etc. Ha col·laborat assíduament amb interessats articles en les revistes Aguaits, Canelobre, revistes de festes i d’associacions culturals de la Marina Alta, catàlegs d’exposicions, etc.

Josep Ivars ha estat sempre un home que ha col·laborat amb persones i associacions de la comarca de manera desinteressada mitjançant la publicació d’articles de divulgació o científics, conferències, etc. Ha estat membre fundador i membre de la Junta de Govern de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta. La seua participació en els Congressos d’Estudis de la Marina Alta ha estat sempre constant i destacada.

Per tots aquestos i molts més mèrits, l’IECMA el nomenarà Soci d’Honor el pròxim desembre i li retrà un homenatge com a home important de la Marina Alta.

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies