Amb motiu dels actes de commemoració de l’Any Estellés, la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta (MACMA) ha organitzat una exposició col·lectiva itinerant dedicada a Vicent Andrés Estellés, un dels poetes més influents del territori valencià.

L’exposició, titulada “Marinant Estellés: Paisatges, poemes i veus de la Marina Alta”, s’inaugurarà el dimecres 10 de juliol al Mercat Municipal del Poble Nou de Benitatxell a les 20h.

Des de l’àrea de cultura i patrimoni de la MACMA, s’ha destacat que commemorar l’Any Estellés amb aquesta exposició significa dignificar la figura d’un poeta valencià universal i reconèixer la seua contribució al patrimoni literari i cultural.

Aquesta mostra combina fotografies de paisatges de la Marina Alta amb poemes de l’autor musicats per les veus de Tomàs Llopis Guardiola, Núria Gómez Bolufer, Josep Vicent Cabrera Rovira, Ariadna del Ruste Pérez, Lidia Santacreu Ferrà, Salva Bolufer Sendra, Carolina Ferrer Lloret, Júlia Vela Giner, Joan Femenia Mas, Marina Mulet Gayà.

L’exposició visitarà els següents municipis de la Marina Alta: L’Atzúbia, Beniarbeig, Benigembla, Benimeli, Benissa, Calp, Castell de Castells, Dénia, El Poble Nou de Benitatxell, El Ràfol d’Almúnia, El Verger, Els Poblets, Gata de Gorgos, Jesús Pobre, La Vall d’Alcalà, La Vall d’Ebo, La Vall de Laguar, La Xara, Llíber, Murla, Ondara, Orba, Parcent, Pedreguer, Pego, Sagra, Senija, Teulada Moraira, Xàbia i Xaló. D’aquesta forma, s’ofereix així una oportunitat única per descobrir els paisatges poètics que van captivar a Estellés.

Els visitants podran gaudir d’una immersió sensorial en l’obra del poeta, complementada amb textos d’experts com Tomàs Llopis, Antoni Espí, Antoni Prats, Laura Romà, i Anna Gascon entre d’altres, que presenten la relació d’Estellés amb la Marina Alta i la seua obra literària.

Tomàs Llopis Guardiola, coautor del treball musical “Llibre de Dénia” i comissari de l’exposició, ha expressat: “Sempre m’ha fet molt de goig recitar a Estellés. Estellés m’ha donat personalment moltes satisfaccions, jo he vist públic plorant escoltant els versos del ‘Llibre de Dénia’.”

De la mateixa manera, Salvador Bolufer Femenia, coautor del treball musicat “Estellés en solfa”, ha compartit: “He buscat al diccionari una paraula que puga definir Estellés, però no l’he trobada. Cada vegada que m’acoste al món d’Estellés descobrisc noves dimensions per a mi desconegudes.”

L’exposició estarà oberta al públic de dilluns a dissabte de 09:00h. a 13:00h. al Mercat Municipal del Poble Nou de Benitatxell.

Us esperem!

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies